Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Anastasia Safanova (piano) & Andrej van Brakel (cello)

Zondag 30 september 2018, 15:00 uur

Anastasia Safonova begon haar professionele carričre op twaalfjarige leeftijd met een succesvolle uitvoering van Mendelssohns concerto, met het Moskou Junior Symfonie Orkest. Zij studeerde cum laude af aan het Gnessins-instituut te Moskou en voltooide haar Master degree aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Naum Grubert.

Anastasia won de eerste prijzen bij de internationale Yamaha Music en Youri Egorov competities.

Zij is veel gevraagd op belangrijke podia in Nederland (Het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, De Vereniging Nijmegen, Frits Philips Eindhoven, Beurs van Berlage Amsterdam, Philarmonie Haarlem, Muziekcentrum Enschede, Theater aan het Vrijthof Maastricht) en treedt regelmatig op door heel Europa, Turkije, China en Rusland.

Anastasia Safonova is te gast op verschillende internationale festivals, waaronder het Schleswig Holstein festival (Duitsland), het Bourglingster festival (Luxemburg), Pianoscope (Frankrijk), het Tiberius festival (Roemenië), het Ankara chamber music festival (Turkije), Music of Earth (Rusland) en het Grachtenfestival (Nederland).

Zij trad op met de vooraanstaande musici als Boris Berezovsky, Boris Belkin, Michael Kugel, Henri Demarquette en Lisa Ferschtman. Als soliste verscheen zij met o.a. het Neue Westfalen Symphonie Orkest, Johan Willem Friso Kapel en het Sigen Symphonie Orkest.

Anastasia maakte opnamen voor Brava tv Concertzender en Radio 4 (NL) en heeft verschillende kamermuziek-cd’s uitgebracht met altvioliste Esra Pehlivanli en violisten Kyoko Yonemoto en Irina Simon-Renes.

Naast de concerten met klassieke programmering is ze ook vaak te horen in gecombineerde programma’s van woord, muziek en schilderkunst zoals de sucesvolle Geller-Goya en Marc Chagall projecten en  het ‘Mr. Finney’ evenement van Princes Laurentien van Oranje, waarvoor ze een persoonlijke dank van het Koninklijk huis heeft gekregen.

Sinds 2000 doceert zij aan het Conservatorium Maastricht.


Andrej van Brakel, de zoon van Anastasia, (2005) begon op vierjarige leeftijd met cello spelen en volgde lessen bij Lenian Benjamins. Sinds 2016 studeert hij aan de Young Talent Academy (Hellendaal/Codarts) in Rotterdam bij Joachim Eijlander.

Andrej heeft meerdere optredens verzorgd in Nederland, België en Luxembourg. Als solist heeft hij het Allegro appassionato en de Zwaan van Saint-Saens uitgevoerd met het YTA-symfonie orkest onder leiding van M. Zemstov (2016). In 2017 werd hij uitgenodigd om uit Bach cellosuite te spelen tijdens de monumenten dag Rotterdam, het ‘Muziek op het water’ festival (Schiedam) en het beroemde Amstelveld muziekfestival in Amsterdam.


Programma:

Ligt nog niet vast – maar wellicht werk van Scarlatti, Debussy en De Falla. Met Andrej: Glazunov en Saint-Saens.       

Graag een seintje (telefonisch of mail) als je het concert wilt bijwonen. Dan weten we ongeveer hoeveel stoelen we moeten klaarzetten.

We vragen een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten. Een bedrag van 10 tot 15 euro lijkt ons redelijk.