Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Pianoduo Symbiosis

Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans

Zondag 19 april 2020, 15:00 uur

Elisabeth Crommelynck (°1990) en Sander Meersmans (°1992) ontmoetten elkaar aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze piano studeerden met Levente Kende en Heidi Hendrickx. In 2015 behaalden ze allebei hun masterdiploma met grote onderscheiding.

Hun warme vriendschap en de gedeelde passie voor het pianoduo-repertoire bracht hen samen als ‘Pianoduo Symbiosis’. Sinds juni 2016 verkennen ze de wonderlijke wereld van de pianomuziek voor vier handen. Dat resulteerde in een reeks concerten in België en Nederland, onder de noemer ‘Europiano’. In januari 2017 schreven ze zich in voor een kamermuziekcursus in het Orpheus-instituut in Gent. Daar volgden ze master classes met befaamde kamermuziekleraren als Piet Kuijken, France Springuel, Paul De Clerck, ... In november 2017 mochten ze het festival ‘Bruxelles sur Scènes’ openen met de première van hun tweede concertthema ‘Fiesta Slavonica’.

Naast hun optredens zijn beide pianisten werkzaam in ‘de Academies’ in Antwerpen: Elisabeth is pianolerares in Deurne en Merksem; Sander geeft les in piano en piano-atelier in Borgerhout.

Elisabeth en Sander waren al eerder te gast in de Muziekschuur. Nu stellen ze hun nieuw programma, Sonata of a day, voor.

Meer info:

    https://www.pianoduosymbiosis.com


Programma:

Sonata of a day
Van Morgenstimmung tot Berceuse, en alles ertussenin. Werken van E. Grieg, F. Schubert, G.F.Händel, …

Graag een seintje (telefonisch of mail) als je het concert wilt bijwonen. Dan weten we ongeveer hoeveel stoelen we moeten klaarzetten.

We vragen een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten. Een bedrag van 10 tot 15 euro lijkt ons redelijk.