Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Octet Solo Voci

Zondag 7 september 2014, 15:00 uur

Solo Voci is een zangensemble, dat voor deze gelegenheid bestaat uit negen mannen, die onder de bezielende leiding van componist en dirigent Jean Lambrechts en repetitor Xavier Petithan gezamenlijk hun liefde voor muziek, de zangkunst in het bijzonder, ten uitvoer brengt.

De stemmen zijn als volgt verdeeld:
1ste tenor: Marcel Lucien Arpots, Rob de Knikker en  Xavier Petithan
2de tenor: Ger Emmerink en Jos Knubben
Bariton: Noud Miseré en Kees Nijboer
Bas: Frans Daalman en Léon Palmen

Solo Voci ontstond in 2008, als Hans Bloemendal, joods voorzanger in de Synagoge in Amsterdam, besloot een CD te op te nemen. Hij benaderde daarvoor Jean Lambrechts, vroeg hem een klein ensemble te formeren en de nodige bewerkingen te schrijven bij de melodieën die hij op CD wil vastleggen. En aldus geschiedde.


Jean Lambrechts, beter bekend als componist, had reeds eerder met Musica Sacra te maken. In dit kader vond in 1999 de Première plaats van zijn ″Symphonie des louanges″ met psalmberijmingen van Paul Claudel. Reeds eerder opende hij het Religieus Festival tot twee maal toe. De eerste maal met zijn 3-delige cantate  ″L ′adieu de Jeanne d′Arc à la Meuse″ op teksten van Charles Péguy.

Later samen met de voorzanger van de grote Synagoge te Amsterdam Prof. Hans Bloemendal in een programma van Synagogale gezangen. Hiervoor werd een gelegenheidsensemble opgericht. Dit koor was verscheidene malen op de TV te zien, o.a. bij de Nationale dodenherdenking te Amsterdam Hieruit ontstond het vocaal ensemble Slava, waarvan enkele leden in Solo Voci zingen. Ook Studium Chorale voerde in dit verband enkele van Lambrechts grotere koorwerken uit.

Het octet rondde recentelijk opnames af voor een binnenkort uit te brengen cd van Hans Bloemendal. Hierop staan nooit eerder op cd uitgebrachte psalmen en Jiddische liederen. Jean Lambrechts heeft hiervoor het merendeel der bewerkingen gemaakt en had de algehele muzikale leiding.