Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

duo iridis

Liesbeth Peelman (dwarsfluit) & Elke De Meester (accordeon)

Zondag 15 februari 2015

Liesbeth Peelman studeerde vijf jaar  aan het conservatorium van Brussel en een jaar in Kopenhagen. Twee jaar geleden behaalde ze haar diploma dwarsfluit in Brussel. Sindsdien speelt ze als freelance-muzikante af en toe mee in kamerorkesten, losse projecten en vormt ze een paar vaste duo’s: eentje met zang, een ander met harp en nog eentje met accordeon. Daarnaast geeft ze ongelooflijk graag fluitles en volgt ze nog een extra opleiding cultuurmanagement aan de universiteit van Antwerpen.

Elke De Meester studeerde drie jaar geleden af aan het Lemmensinstituut in Leuven en heeft vooral naam gemaakt in de folkwereld. Toch gaat ze haar grote passie voor klassiek niet uit de weg; dat mag blijken uit de vele soloconcerten en kamermuziekgroepen waaraan ze verbonden is.

Meer info over Elke: http://www.freewebs.com/elkedemeester/

Het duo met accordeon zetten ze samen op om mensen te laten genieten van een toch wel vrij unieke sound. Op hun programma staat momenteel een sonate van Bach, een sonate van Feld, Prélude, Fugue et Variations van Franck, meeslepende tangomuziek van Piazzolla, iets lichtere folklore uit de Balkan, enzovoort. Ze proberen het repertoire zo breed mogelijk te houden om een zo groot mogelijk publiek warm te maken. Uiteraard hopen ze dat dit ook in Limburg aanslaat.


 

Programma

Sonate in E van J.S. Bach

Adagio ma non troppo
Allegro
Siciliano
Allegro assai

Prélude, Fugue et Varation van C. Franck

Sonate voor fluit en piano van J. Feld

Grave
Allegro Giocoso

‘Gute Nacht’ van Franz Schubert

La Lumagne: sonate nr 4 van M. Blavet

Adagio
Allemande
Sicilienne
Allegro vivace

‘Vogelgeluiden’ van E. Flecijn

Oblivion van A. Piazzolla (bewerking E. Flecijn)