Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Kim Versteynen & Tim Finoulst
presenteren hun cd First Time

Zondag 29 maart 2015

Klik hier voor meer foto’s


Het duo Kim Versteynen en Tim Finoulst is een samenwerking van twee gevoelige muzikanten op de meest transparante manier: zang en gitaar. Anders dan een traditioneel duo, breken zij uit het keurslijf van solist en begeleider en werken ze met veel interactie en improvisatie naar elkaar toe. Pure muziek met erg veel creativiteit. Op 21 juli 2013 wonnen zij het Concours Des Jeunes Talents op de Leffe Jazz Nights: de jury prees de durf van het project, de kwaliteit van de muzikanten, hun soberheid en intimiteit, de manier waarop ze popsongs in de jazztraditie inschrijven en hun podiumprésence. Een resultaat van hun samenwerking is de cd ‘First Time’, die ze op dit concert in de Muziekschuur presenteren.

Kim Versteynen, zang

Kim Versteynen (1984) heeft twee Masterdiploma’s op haar naam: kunstwetenschappen van de universiteit van Gent en jazzzang van het conservatorium van Maastricht. Ze volgde lessen en masterclasses bij Dianne Reeves, Sheila Jordan, Norma Winstone, David Linx, Jef Neve, John Abercrombie etc.

Tijdens haar studies in Maastricht vormde ze haar Kim Versteynen Trio met pianist Arne Van Coillie en contrabassist Flor Van Leugenhaeghe. Dit trio werd uitgebreid met drummer Luc Vanden Bosch tot haar kwartet Kim In the Middle waarmee ze in 2011 haar goed ontvangen debuut opnam. In 2013 was ze met dat programma te gast in de Muziekschuur.

In 2012 nam ze met de groep Hepcats het album Easy Street op.

Ook tijdens haar conservatoriumopleiding werd ze zangdocent aan de Academie van Voeren-Riemst. Ondertussen is ze als zangdocent, gespecialiseerd in jazz, verbonden aan de academies van Genk en Voeren en aan de muziekhumaniora van Hasselt. In haar prille carrière stond Kim reeds op het podium met o.a.: Sabine Kühlich, Beverly Daley, Frank Giebels, Tony Gyselinck, Carlo Nardozza, Jan Muës, Jean-Paul Estiévenart, Andy Declerck, Rony Verbiest, Alano Gruarin, Henk de Laat, Roderik Povel, Daniël Daemen, Peter Hermesdorf, Werner Lauscher, Arnout Gerritse.

Meer info: http://www.kimversteynen.com.

Tim Finoulst, gitaar

Tim Finoulst (1986) studeerde in 2010 af met grootste onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Hendrik Braeckman en Martijn van Iterson. Hij volgde masterclasses bij o.a. Peter Hertmans, Hans Van Oost, Fabien Degryse, Serge Lazarevitch, Jonathan Kreisberg, Hilmar Jensson, Nelson Veras, Philip Catherine, Wayne Krantz, Ari Hoenig, Charlie Haden, Anders Jormin…

Tijdens zijn studies vormde Tim Sullivan Street Trio. Met dit trio werd hij vierde op de internationale jazzwedstrijd Jazz Hoeilaart in 2011. Met The Circle, een ander project waar Tim deel van uitmaakt, speelde hij in de zomer van 2009 op Jazz Middelheim met Mark Turner als gastsolist.

Als docent is hij momenteel verbonden aan de academies van Hasselt, Genk en Tongeren.

Tim werkt vaak samen met Nicolas Thys, Tutu Pouane, Carlo Nardozza, Daniël Daemen, Roderik Povel, Werner Lauscher…

Meer info: http://www.timfinoulst.com.

... of in dit pfd-bestand over hun gemeenschappelijk project.