Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

VanDeRatte!

Ryan van den Akker & Elwin de Vries

Zondag 27 september 2015

Klik hier voor meer foto’s

Musicalster Ryan van den Akker zong jarenlang met veel succes hoofdrollen in talloze Joop van den Ende Theaterproducties, waaronder Cyrano, Elisabeth, My fair Lady, De Jantjes, Aspects of Love en Rex. Zij werd bekroond met de prestigieuze Zilveren Harp van stichting Conamus voor de beste vertolking van het Nederlandse lied. Ook was zij veelvuldig te zien in diverse televisieseries zoals: Oppassen, We zijn weer thuis, Baantjer, Familie Ouderrijn, Bureau Kruislaan en vele andere.

Maar misschien is zij nog wel het meest bekend van het stemmetje van Alfred Joducus Kwak, waarmee ze al meer dan 25 jaar dagelijks op de Nederlandse en Duitse televisie te horen is. Het nummer ‘Vandaag ben ik zo vrolijk’ leverde haar inmiddels al meer dan vijf miljoen views op bij YouTube.

Sinds een aantal jaren heeft Ryan de musicalwereld verlaten om meer haar eigen weg te gaan. Vandaag speelt en zingt ze met haar gitarist Elwin de Vries die met recht één van de betere muzikanten van Limburg genoemd mag worden. Authentiek, rauw, intens, virtuoos en altijd anders. Elwin maakte als zanger/gitarist in de jaren ’90 indruk op Pinkpop met zijn groep ‘Itchi Bitchi’ waarmee hij ook de ‘Grote Prijs van Nederland’ wist te winnen.

Ryan en Elwin is een wonderlijke combinatie van uitzonderlijk talent: muzikaal, verrassend, indringend, prachtige zang, interactief, eigenzinnig en een beetje 'gek'. VanDeRatte! Een ware happening!