Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Paul Heyman (cello) & Işıl Bengi (piano)

Zondag 21 februari 2016

Klik hier voor meer foto’s


Paul Heyman is een jonge Belgische cellist die op dit ogenblik bij Raphael Wallfisch aan de Zürichse Hochschule der Künste in Zwitserland studeert. Daarnaast volgt hij lessen barokcello bij Roel Dieltiens. Hij heeft deelgenomen aan master classes bij Frans Helmerson, Arto Noras, Natalia Gutman, Gary Hoffman, Pieter Wispelwey, Gavriel Lipkind en Leonid Gorokhov. Hij studeerde vroeger al bij de bekende Wit-Russische muziekpedagoog Vladimir Perlin, wiens visie op de benadering van de muziek Pauls speelstijl sterk heeft bepaald.

Hij gaf al concerten in België, Frankrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland en Nederland, in gerenommeerde zalen als die van de Munt en Flagey in Brussel, de Vlaamse Opera en de Miry in Gent en het koninklijk paleis ‘het Loo' in Nederland. Hij was ook al enkele keren te zien op Belgische tv-zenders en won al diverse prijzen, zoals de Eerste Prijs op de Edmond-Baertwedstrijd en de Dexia Classic Music Competition.

Paul bespeelt een cello die Charles Rose (Londen) hem in bruikleen geeft; het instrument is in 1893 door W.H. Hammig in Leipzig vervaardigd voor Ju!ius Klengel, in zijn tijd een befaamd cellist en componist.


Işıl Bengi startte al op vijfjarige leeftijd met pianolessen in haar geboortestad Istanbul. Op haar twaalfde mocht ze voor met de vermaarde Turkse pianiste Idil Biret optreden in het Cultuurcentrum Atatürk in Istanbul.

Toen ze zestien was, kreeg ze een studiebeurs om haar muzikale vorming verder te zetten in Brussel, waar ze studeerde met leraren als Evgeny Moguilevsky, Jean-Claude Vanden Eynden, Piet Kuijken en Alexandar Madzar. Verder volgde ze kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Muhiddin Dürrüoglu, Bart Bouckaert en Dirk Vermeulen. Ze behaalde haar master-diploma in 2004. Daar voegde ze daar nog master classes aan toe bij grote namen als Anne Queffelec, Jean Fassina, Bernard Lemmens, Paul Gulda, Bruno Canino, Boyan Vodenitcharov, Hamish Milne, Pierre Amoyal en Miriam Fried.

Haar optredens omvatten zowel solo-recitals als kamermuziek in diverse concertzalen in Engeland, Polen, Duitsland, Frankrijk, België, Turkije en Zwitserland. Door haar ervaringen met de rijkdom die culturele diversiteit biedt, ontwikkelde Işıl zich tot een gedreven artieste met een unieke dynamische persoonlijkheid.

Op dit ogenblik woont ze in Brussel.


Programma

Johannes Brahms: sonate n°2 op.99

Allegro vivace
Adagio affettuoso
Allegro passionato
Allegro molto

Arvo Pärt: Fratres voor cello en piano

Astor Piazzolla: Le Grand Tango voor cello en piano