Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Kris Janssens (viool) & Erwin Deleux (piano)

Zondag 5 maart 2017Klik hier of op bovenstaande afbeelding om meer foto's te zien.

Pianist Erwin Deleux studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen en het Lemmensinstituut te Leuven. Als student van Alan Weiss behaalde hij een master in piano en kamermuziek. Erwin werd laureaat van diverse internationale wedstrijden en won concoursen als Cantabile, EPTA en de Stefaan de Jonghewedstrijd.   Erwin werkt als pianoleraar aan de muziekacademie van Lanaken.  In het Conservatorium van Maastricht bekleedt hij de functie van corepetitor kamermuziek en lid van de artistieke raad. Daarnaast heeft hij een erg gevarieerd beroepsleven! Getuige daarvan zijn de vele optredens in deSingel, het Concertgebouw Amsterdam… , vaak ook uitgezonden door de belangrijkste radio- en tv-stations in Duitsland, België en Nederland. Zijn vertolkingen van concerto’s van Tjsaikovski, Rachmaninov en Ravel oogsten veel lof. De grote liefde van Erwin ligt echter bij de kamermuziek. Zo begeleidt hij regelmatig fluitist Philippe Benoit, klarinettist Roeland Hendrikx... De cd- opnames die hij met het Emanon- ensemble realiseerde bleven niet onopgemerkt in de vakpers. Hij creëerde het pianoconcerto van Frank Nuyts en nam dit op met het Vlaams Sinfonietta. Je kan hem geregeld aan het werk horen tijdens festivals in Letland, Italië ,...

Kris Janssens (°1973, Mechelen) begon op achtjarige leeftijd viool te studeren aan het Conservatorium van Mechelen. In 1991 behaalde hij een eerste prijs op de ‘Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet’ en begon hij zijn hogere studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daarna ging hij verder studeren in Duitsland (Saarbrücken en Mainz) waar hij in 1997 een Orchesterdiplom behaalde. In 2000 rondde hij zijn studies af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel met een Meesterdiploma viool en een diploma van de Academische Lerarenopleiding.
Kris werkte van 1998 tot 2013 zeer frequent in het Nationaal Orkest van België,  deFilharmonie, het orkest Nuove Musiche en occasioneel in het Vlaams Radio Orkest. Met deze orkesten speelde hij talloze concerten in binnen- en buitenland. Sinds 2004 is hij concertmeester van het Mechels Kamerorkest en het Kamerorkest ‘Arc-en-ciel’.

Kris Janssens werd meerdere keren geëngageerd door het Prometheus Ensemble en richtte zelf diverse kamermuziekformaties op (duo viool-piano, duo viool-gitaar en een klavierkwartet) waarmee hij vaak optrad in culturele centra en voor verenigingen.       Hij verleende zijn medewerking aan de musicals “Phantom of the Opera” (1999-2000) en “Kuifje” (2001-2002).
Kris is eveneens een enthousiaste pedagoog. In 2000 begon hij vioolles te geven in het Conservatorium van Mechelen, vanaf 2007 in de Muziekacademie van Etterbeek. Sinds enkele jaren is hij ook dirigent van het Strijkorkest van het Conservatorium van Mechelen.


Programma

Sonate nr. 3 in E BWV 1016 van Johann Sebastian BACH
Romantic Pieces op. 75 van Antonin DVORAK
Silent Songs van Erwin DELEUX
Sonate posthume van Maurice RAVEL
Scherzo van Johannes BRAHMS