Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Beth & Flo
klassieke piano met een ‘vleugeltje’ theater

Zondag 2 april 2017


Klik hier of op bovenstaande afbeelding om meer foto's te zien.

Twee pianistes die het liefst concerten geven die niet alleen concerten zijn. Dat zijn Claudette Verhulst en Elsbet Remijn, beiden in 2014 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (NL). Als pianoduo Beth & Flo maken zij een klassiek recital vrolijk, luchtig en verrassend! Verhalen vertellen, flirten met het publiek en ondertussen muziek van allerhande componisten laten horen – dat is wat Beth & Flo het liefste doen. Zo treden ze op in theaters en concertzalen, maar net zo lief juist op plekken waar klassieke muziek nooit klinkt!

Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar ze in 2014 hun Masterdiploma haalden, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.

Elsbet en Claudette namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo.

In oktober 2013 schreven en speelden zij een sprookjesconcert voor kinderen waarbij de piano centraal stond in het Lucent Danstheater in Den Haag tijdens festival ‘De Betovering’. Inmiddels hebben Claudette en Elsbet als duo al op verschillende plekken mogen optreden. Ze speelden op festivals, zoals o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, het Haags UIT Festival en het Peter de Grote Festival in Groningen. Een bijzondere gelegenheid was het EYE Filmbal 2016, waar het duo live muziek op twee vleugels speelde bij een stille film.

Ze mochten zich als één van de jonge talenten presenteren in de Talent Stage van de BUMA Classical Convention in november 2015. In seizoen 2016-2017 is pianoduo Beth & Flo uitgenodigd te spelen in meer dan 25 huiskamers in Nederland en België voor ‘Kunst in de Kamer’.

Ze traden op in o.a. Het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, de Philharmonie te Haarlem, de Oosterpoort te Groningen en in diverse andere zalen en theaters in Nederland. Enkele van hun optredens werden uitgezonden op tv en radio, waaronder op Radio 4, RTL7, de Concertzender en Radio West. In oktober 2016 brachten Elsbet en Claudette hun eerste opnames uit onder de naam ‘Een Vleugeltje Klassiek’. De enige echte Beth & Flo-USB-stick in de vorm van een vleugel!

In 2013 en 2014 werden Elsbet en Claudette geselecteerd om deel te nemen aan het Café Theater Festival in Utrecht. Hiervoor maakten zij in samenwerking met regisseur Elisabeth Boor twee concertvoorstellingen; ten eerste in 2013 de voorstelling ‘Where did you get that hat?’, gebaseerd op de Music Hall – het varietétheater in het 19e-eeuwse Engeland – in combinatie met klassiek pianorepertoire uit de 19e eeuw. Ten tweede in 2014 de voorstelling ‘Oui, oui, zo ies èt levèn’, een vrolijk verhaal over de liefde, met muziek van Franse componisten en een enkele chanson.

In augustus 2015 speelden Elsbet en Claudette op het Grachtenfestival Amsterdam een gloednieuw geënsceneerd concert met de titel ‘Slaande Ovatie’, geregisseerd door Jorinde Keesmaat. Een rauw concert waarin pianomuziek en de vechtsport boksen hand in hand gaan, en tegelijk een experiment in hoezeer volledige lichamelijke uitputting effect heeft op het pianospel.

In de zomer van 2016 ging het programma ‘Sitting in the garden’ in première, geregisseerd door Elisabeth Boor. Een vrolijke, eerlijke voorstelling waarin het duo hun pijlen richt op het kwaad en een tegenoffensief begint met muziek als wapen.

Beth & Flo treden op in zowel theaters als in concertzalen en proberen op hun eigen manier een steentje bij te dragen aan het toegankelijker maken van klassieke muziek.

Nieuwsgierig? Klik door naar hun eigen website!


Programma

In de Muziekschuur speelden Beth & Flo o.a. meeslepende dansen van Brahms en delen uit de Six Morceaux van Rachmaninov, er kwamen dieren uit het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns voorbij en van diezelfde componist klonk ook de spookachtige Danse Macabre.