Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Luke Welch (piano)

Zondag 7 mei 2017


Klik hier of op bovenstaande afbeelding om meer foto's te zien.

De Canadese pianist Luke Welch werd geboren in Missisauga, Ontario en groeide daar ook op. Op zijn zevende trad hij voor het eerst publiek op. Zijn eerste pianoleraren waren onder meer Kyzysztof Jedrysik en Catherine Kuzeljevich. Later genoot hij zijn verdere muzikale opleiding tot bachelor en master aan de University of Western Ontario in Canada, onder de leiding van John-Paul Bracey. In 2010 rondde hij de eerste fase van zijn verdere studies af in het Codarts-conservatorium in Rotterdam, waar hij ook een tijdlang werkte.

Hij nam ook deel aan de muziekklassen van vooraanstaande artiesten als Jean-Bernard Pommier, Cécile Ousset, Dang Thai Son, André Laplante, Jean-Paul Sevilla en Stéphane Lemelin. In 2004 maakte hij zijn debuut als concertpianist met het Durham CHamber Orchestra. Er volgden optredens op podia in zowel de Verenigde Staten en Canada als diverse Europese landen. Hij trad onder meer op met het Mumbles Symphony Orchestra in Wales, onder de leiding van David John, en in 2013 leidde hij een master-class en een driedaagse presentatie, solo en in recitals met de Greenway Strings in Engeland.

In mei 2015 maakte Luke Welch zijn eerste tournee door Nieuw Zeeland. Zijn optredens daar vonden weerklank in heel het land. Daarnaast was hij te gast in het Beethoven Haus in Bonn (Duitsland), alsook in de prestigieuze St.-Gileskathedraal in Edinburgh, het Turner Centre in Kerikeri (Nieuw Zeeland) en Music Mondays in Toronto (Canada). In november 2015 debuteerde hij in London met een concert in St. Martin-in-the-Fields en in juni 2016 was een van de hoogtepunten van zijn concertseizoen een recital in het historische Castletown House in Celbridge (Ierland). Hij ontving nationale en internationale onderscheidingen, zowel in Canada als in Europa.

In 2015 bracht hij zijn eerste solo-pianoalbum uit, The Universal Language. Een tweede cd, Crossing Borders, met pianosonata’s van Scarlatti, verscheen eind 2016.

Meer info: http://www.lukewelch.ca.


Programma:

Domenico Scarlatti - Sonatas (selections)
Beethoven - Sonata Op. 26
Frédéric Chopin Mazurka Op. 24, No. 1
Robert Schumann - Faschingsschwank aus Wien, Op. 26