Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Anna Emelianova (sopraan) & Robert Weirauch (piano)

Zondag 13 mei 2018


Klik hier of op bovenstaande afbeelding om meer foto's te zien.

Anna Emelianova is geboren in Moskou (Rusland). Haar muzikale carrière startte toen ze amper zes was. Ze ging naar een speciale school (Gnessins) voor muzikaal begaafde kinderen, waar ze piano studeerde. Daarna slaagde ze in haar verdere opleiding voor een toegangsexamen zang en was ze lid van het kinderkoor van het beroemde Stanislavsky Operatheater.

Ze behaalde haar bachelordiploma aan de Russische Muziekacademie in Gnessins en verwierf kwalificaties als concert- en operamuzikante, voor kamermuziek en als zanglerares. Als jonge zangeres trad ze meerdere keren op in uitvoeringen van de operastudio van de Academie.

In 2012 kwam Anna naar Nederland om haar studie verder te zetten bij professor Axel Everaert aan het Conservatorium van Maastricht. Daar behaalde ze in 2015 cum laude haar mastertitel in solo- en operazang. Gedurende haar studies won ze een studiebeurs om deel te nemen aan een hoogstaande zangopleiding aan de Mediterranean Opera Studio in Italië.

Na haar studies kreeg ze een uitnodiging om deel te nemen aan het Young Opera Singers Development Program van Opera Zuid, waar ze diverse rollen zong: als Clorinda in La Cenerentola (Rossini), als Gilda in Rigoletto (Verdi), als Musetta in La Bohème (Puccini) en als Susanna in Le nozze di Figaro (Mozart).

Op dit ogenblik bereidt ze zich voor op nieuwe operarollen en geeft solo-recitals met een gevarieerd muzikaal programma op klassieke-muziekfestivals.


Robert Weirauch (*1974) studeerde piano en compositie aan het Maastrichtse Conservatorium (respectievelijk bij Tonie Ehlen en John Slangen), waar hij sinds 2006 ook als pianocoach werkt. Daarnaast is hij actief in kamermuziek, lied, orkest, koor, opera en bands.

Op http://www.readingthegoodbook.com publiceert hij sinds april 2015 blogs over de King James Bible en aanverwante thema's.

Meer info:

    https://anna-emelyanova.com/soprano/
    https://www.facebook.com/AnnaEmelianovaSoprano/
    https://www.facebook.com/emelyanovaweirauchduo/


Programma:

Im wunderschönen Monat Mai, Op. 48 No. 1 (H. Heine) – R. Schumann
Die Mainacht, Op. 43 No. 2 (L. Hölty) – J. Brahms
Fleur jetée, Op. 39 No. 2 (Armand Silvestre) – G. Fauré
Après un rêve, Op. 7 No. 1 (Romain Bussine after anon.) – G. Fauré
Le papillon et la fleur, Op. 1 No. 1 (V. Hugo) – G. Fauré
Mai, Op. 1 No. 2 (V. Hugo) – G. Fauré
Sommerfugl, E. Grieg (piano)
Spring waters, Op.14 No. 11 (F. Tyutchev) – S. Rachmaninov
Lilacs, Op. 21 No. 5  (E. Beketova) – S. Rachmaninov
Au!, Op. 38 No. 6 (anon.) – S. Rachmaninov
The lark sings louder, Op. 43 No. 1 (A.Tolstoy) – N. Rimsky-Korsakov
The nightingale enslaved by the rose, Op. 2 No. 2 (A. Koltsov) – N. Rimsky-Korsakov
Whether in the realm of day, Op. 47 No. 6 (A.N. Apukhtin) – P. Chaikovsky
Meine Lippen, sie küssen so heiß – F. Lehár
Quando me’n vo’, G. Puccini
Il bacio, L. Arditi