Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Sergey Pagonyshev (cello)

Zondag 24 februari 2019Klik hier of op bovenstaande afbeelding om meer foto's te zien
.Sergey werd in 1986 geboren in Bryansk (Russische Federatie). Hij studeerde cello aan de Centrale Speciale Muziekschool voor hoogbegaafde kinderen, verbonden aan het Conservatorium van Moskou.

Sinds zijn zevende heeft Sergey deelgenomen aan verschillende concerten en festivals in Rusland, Oekraïene, Duitsland, Wit-Rusland, België, Nederland, Italië, Roemenië, Frankrijk en Polen. In 1997, 1998 en 1999 behaalde hij de eerste prijs op de regionale jeugdwedstrijd te Bryansk (Rusland).

In 2000 werd Sergey laureaat van de Internationale Jeugdwedstrijd te Minsk (Wit- Rusland). In datzelfde jaar behaalde hij ook de beurs van het Ministerie van Cultuur van de Russische Federatie. In 2010 studeerde Sergey af aan het Conservatorium van Moskou als cellist. Van 2006 tot 2010 werkte hij in het Staats Kamerorkest van Moskou en het Moscow Philharmonic Orkest. In dezelfde periode trad hij tevens op als solo cellist in verschillende steden in Rusland en het buitenland.

In 2010 werd Sergey aanvaard aan het Conservatorium van Gent om de masteropleiding ‘uitvoerende muziek klassiek’ te volgen. In 2013 haalde hij zijn masterdiploma aan het Lemmensinstituut te Leuven als solo cellist en in 2015 als kamermusicus. In 2017 haalde hij zijn diploma ‘Master in de voortgezette studies muziek’ (Master-na-Masteropleiding) aan het Lemmensinstituut te Leuven. Steeds op zoek naar verdere muzikale uitdagingen, en om met historische uitvoeringspraktijk kennis te kunnen maken, begon Sergey in oktober van datzelfde jaar met de opleiding ‘viola da gamba’ aan het Conservatorium van Gent. Sergey nam regelmatig deel aan talrijke muziekprojecten en trad hij op zowel in België als buitenland: Als solo cellist concerteerde hij met een waaier aan verschillende stijlen, een breed oeuvre presenterend van J.S. Bach tot hedendaags klassiek. Eveneens speelde hij solo met het Orkest van het Lemmensinstituut (Leuven) en het Querceto Symfonisch Ensemble (Eeklo).

Als kamermusicus speelde Sergey samen met gerenommeerde Belgische muzikanten op bekende festivals en in concertzalen, o.a. met Luc Tooten, Filip Martens en Mikhaïl Bezverkhni. Samen met de wereldberoemde Belgische violist, winnaar van de Koning Elisabethwedstrijd in 1976, Mikhaïl Bezverkhni, heeft hij een cd opgenomen met werken van A. Vivaldi.


Programma:

J.S. Bach — suites voor cello solo
    Suite nr. 1 in Sol-groot, BWV 1007
    Suite nr. 2 in Re-klein, BWV 1008
    Suite nr. 3 in Do-groot, BWV 1009