Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Michelle Powell (piano)

Zondag 24 maart 2019

De Canadese pianiste Michelle Powell is bekend vanwege haar dynamische en opwindende optredens. Ze verbindt zich met haar publiek op een persoonlijke en ontroerende manier. Ze ontving talrijke prijzen en is gelauwerd als winnares van Prix d’Europe, de Helene Roberge Competition (ARAM), de Canadian Music Competition, de Kiwanis Competition, de Shean Competition en de University of Alberta Concerto Competition.

Mevrouw Powell trad op door heel Canada en eveneens in Nederland, Zwitserland, Duitsland, Kroatië, Spanje, Italië en Frankrijk. Ze speelt regelmatig als kamermuzikant en in die hoedanigheid is zij recentelijk lid geweest van het Windara Piano Kwartet in Parijs. Als veelgevraagd samenwerkend pianiste en jurylid, werd ze uitgenodigd om samen met violiste Deanna Anderson masterclasses te geven in Zwitserland. Daarnaast is ze samenwerkend pianiste in de zangstudio van de vermaarde Gemma Visser (Eijsden). Ze is de artistiek directrice van Opus 16 Concerten, in Limburg, Nederland.

Mevrouw Powell nam deel aan zomerprogramma’s in Italië, Banff, Spanje, Duitsland, en het Orford Arts Center, waar ze studeerde met befaamde professoren als Julian Martin (Julliard), Claudio Martinez Mehner (Bazel), Dominique Weber (Geneve), Klaus Hellwig (Berlijn), Ferenc Rados, Marian Hahn (Peabody) en André Laplante (Conservatorium van Montreal).

Mevrouw Powell ontving een Professional Studies Diploma en een mastertitel in Piano Performance van de Universiteit van Montreal, waar zij studeerde met dr. Jean Saulnier. Daarvoor studeerde ze aan de Universiteit van Alberta. Ze kreeg een LCCM (masterdiploma) van het Conservatorium van Canada en de Performers ARCT van de Royal Conservatory of Music in Toronto. Ze woont momenteel in Maastricht, Nederland.

Meer info:

    https://michellepowellpianist.com


Programma:

J. Brahms: op. 119
L. van Beethoven: Sonata no. 30 op. 109
M. Ravel: Sonatine
    1. Moderé
    2. Mouvement de minuet 
    3. Animé