Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Pianoduo Symbiosis

Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans

Zondag 28 april 2019Klik hier of op bovenstaande afbeelding om meer foto's te zien
.Elisabeth Crommelynck (°1990) en Sander Meersmans (°1992) ontmoetten elkaar aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze piano studeerden met Levente Kende en Heidi Hendrickx. In 2015 behaalden ze allebei hun masterdiploma met grote onderscheiding.

Hun warme vriendschap en de gedeelde passie voor het pianoduo-repertoire bracht hen samen als ‘Pianoduo Symbiosis’. Sinds juni 2016 verkennen ze de wonderlijke wereld van de pianomuziek voor vier handen. Dat resulteerde in een reeks concerten in België en Nederland, onder de noemer ‘Europiano’. In januari 2017 schreven ze zich in voor een kamermuziekcursus in het Orpheus-instituut in Gent. Daar volgden ze master classes met befaamde kamermuziekleraren als Piet Kuijken, France Springuel, Paul De Clerck, ... In november 2017 mochten ze het festival ‘Bruxelles sur Scènes’ openen met de première van hun tweede concertthema ‘Fiesta Slavonica’.

Naast hun optredens zijn beide pianisten werkzaam in ‘de Academies’ in Antwerpen: Elisabeth is pianolerares in Deurne en Merksem; Sander geeft les in piano en piano-atelier in Borgerhout.

Meer info:

    https://www.pianoduosymbiosis.com


Programma:

Invitation au voyage

F. Poulenc: Sonate pour 4 mains FP8
C. Debussy: Petite Suite L.65
W.A. Mozart: Variations sur ‘Ah vous dirai-je, maman’ K. 265
F. Chopin: Fantaisie-impromptu op. 66
G. Bizet: Jeux d’enfants op. 22 - Selections
G. Fauré: Dolly Suite op.56