Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Esther Kouwenhoven (sopraan) & Katherine Sebring (piano)

Zondag 1 december 2019Klik hier of op bovenstaande afbeelding om meer foto’s te zien.

Esther Kouwenhoven studeerde klassieke zang bij Lena Lootens aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel; in 2018 studeerde ze magna cum laude af. Ze was soliste in de Matthäus-Passion, de Hohe Messe en het Magnificat van Bach, het Gloria van Vivaldi, de Carmina Burana van Orff, het Requiem en de Krönungsmesse van Mozart en de 4de symfonie van Mahler. Als lid van het Bach Ensemble Amsterdam, het Brussels Kamerorkest en het Octopus kamerkoor zong ze diverse solopartijen. Ze liep stage in het koor van de Munt-opera in Brussel, speelde de rol van Rachida in De Tempelberg van Nina Furkuoka en zong de cyclus ‘Entre deux chemises’ van Gillis Sacré. Beide stukken waren speciaal voor haar geschreven.

Esther heeft gewerkt met diverse dirigenten, zoals Bart Van Reyn, Paul Dombrecht, Geert van den Dungen en Sir Roger Norrington. In 2016 won ze de derde prijs in het Bach Vocalistenconcours, georganiseerd door het Bachkoor Brabant. In 2018 bereikte ze de halve finale in de categorie ‘Mélodie française’ op het Concours International de Chant de Marmande, en de finale in de wedstrijd Les Nouveaux Talents de l’art lyrique. Ze won ook de derde prijs in de internationale wedstrijd Bell’arte voor zang.

Ze nam deel aan masterclasses door Valérie Guillorit, Stefano Pattarino en Ubaldo Fabbri. Sinds 2015 vormt ze een duo met pianist Elias Van Dyck, met wie ze deelnam aan de Udo Reinemann International Lied Masterclass. In  haar repertoire zitten meerdere liedcycli, zoals de Ariettes Oubliées van Debussy, Winterreise van Schubert en Liederkreis op. 39 van Schumann. Sinds 2018 wordt Esther gecoached door Hanneke de Wit.


Katherine Sebring werd geboren in Los Angeles, California. Ze werd al op heel jonge leeftijd verliefd op de muziek en begon piano te studeren toen ze amper vier jaar oud was, bij Lily Popova. Toen ze met haar familie naar Nederland verhuisde in 2001, schreef ze zich in aan de afdeling Jonge Talenten (nu de Sweelinck Academie) van het Conservatorium van Amsterdam. Ze studeerde daar zes jaar als leerlinge van Marjès Benoist.

Gedurende haar middelbare school (aan het Vossius Gymnasium) kreeg Katherine privé-lessen van concertpianiste Marietta Petkova. Daarna trok ze naar het Koninklijk Conservatorium in Brussel om er piano te volgen in de klas van Boyan Vodenitcharov. Ze behaalde er haar bachelor- en masterdiploma in 2016 magna cum laude en sloot haar opleiding af met een postgraduaat als concertmuzikante met grote onderscheiding.

Katherine won prijzen op het Prinses Christina Concours in 2005 (Regionale finale West 2: eerste prijs en publieksprijs; nationale finale: tweede prijs, publieksprijs en New York Recital Award). Ze won de ‘Avond van de Jonge Musicus’, waarna ze Nederland in 2006 mocht vertegenwoordigen gedurende de Eurovisiewedstrijd voor Jonge Muzikanten. In 2009 won ze de eerste prijs op de American Protégé Competition. Onlangs was ze finaliste in de derde editie van de International Music Competition Triomphe de l’Art, won ze in haar categorie de Arinka Soap Award en was ze finaliste in de 14de editie in de Adilia Alieva International Piano and Young Instrumentalists Competition. In de Verenigde Staten, Canada en Europa speelde ze als solopianiste en in kamermuziekensembles. In Nederland trad ze ook op als soliste met orkesten als het Gelders Orkest, Holland Symfonia en het Rotterdams Kamerorkest.

Ze nam deel aan  masterclasses van professionele pianisten, zoals Daniël Wayenberg, Galina Vracheva, Alexei Lubimov, Jerome Rose, Claire Désert en Malcolm Bilson. Gedurende haar studies in Brussel verdiepte ze zich in kamermuziek (waaronder ook het Lied-repertoire), pianobegeleiding, improvisatie, harmonie en contrapunt. Ze had het genoegen te mogen samenwerken met onder meer Thomas Dieltjens, Anne Op de Beeck en Inge Spinette. Het was voor haar ook een privilege gedurende de Udo Reinemann International Lied Masterclasses (sessie 2016-2017) een duo te kunnen vormen met mezzo-sopraan Camille Bauer.

Katherine woont nu in Zuid-Holland. In haar vrije tijd houdt ze zich vooral bezig met lezen, tekenen en schilderen.


Programma:

Muziek – liederen en pianomuziek – van rond het fin de siècle:
Hugo Wolf, Maurice Ravel en Alphons Diepenbrock.