Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Galina Ryzhikova (piano)
War and Peace

Was voorzien voor zondag 7 juni 2020, 15:00 uur
maar uitgesteld naar een latere datum


De Russische pianiste Galina Ryzhikova werd geboren in Sint-Petersburg. Ze groeide er op en studeerde aan het gerenommeerde Conservatorium van die stad. Onder de leiding van professoren als M. Guseva en E. Murina behaalde ze er met onderscheiding als diploma als concertpianiste. Daarnaast studeerde ze er kamermuziek en liedbegeleiding bij S. Wackman en T. Fidler.

Ook in Sint-Petersburg behaalde ze de Eerste Prijs in de wedstrijd voor klaviersolo en kamermuziek. Daarna volgden nog tal van prijzen in andere wedstrijden die onder de auspiciŽn van het Conservatorium werden georganiseerd. Na het beŽindigen van haar studies trad ze op als solo-pianiste voor de Russische Cultuurstichting, die geleid wordt door Nikita Tolstoy. Ze was ook als repetitor verbonden aan het Mussorgski Operatheater in Moskou.

In 1992, toen ze deelnam aan de internationale Unisa/Transnet-wedstrijd, kreeg ze de kans om repetitor te worden aan het Nationaal Theater in Pretoria (Zuid-Afrika). In die tijd trad ze vaak op als soliste en vertegenwoordigde ze Zuid-Afrika in Mauritius, Namibia en Mozambique. Ze trad op met het Transvaal Symfonisch Orkest in uitvoeringen van werk van Schumann, Liszt, Scriabin en Rachmaninov. Die werden door de South African Broadcasting Association uitgezonden op tv en radio. Ze werd eveneens uitgekozen om deel te nemen aan de viering van de verjaardag van Nelson Mandela.

Van 1997 tot 1999 was Galina verbonden aan het Staatstheater in Mainz (Duitsland). Na twee jaar in Tokio (Japan) keerde ze in 2004 even terug naar Europa om dan weer neer te strijken in Quito (Ecuador), waar ze samenwerkte met diverse orkesten. Daarna trok ze opnieuw naar Kaapstad (Zuid-Afrika). Sinds 2010 is ze als docente verbonden aan de Musikschule in Aachen (Duitsland).

In 2018 was Galina al eens in de Muziekschuur, toen samen met sopraan Catharina Marquet.


Programma:

Muziek van componisten van wie het leven en het werk sterk beÔnvloed door oorlog en vrede:
Granadaos, Golz, Ullman, Rachmaninov, Medtner en Beach.

Graag een seintje (telefonisch of mail) als je het concert wilt bijwonen. Dan weten we ongeveer hoeveel stoelen we moeten klaarzetten.

We vragen een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten. Een bedrag van 10 tot 15 euro lijkt ons redelijk.