Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Anastasia Safonova (piano) en Andrej van Brakel (cello)

uitgesteld tot een nog te bepalen datum


Anastasia Safonova begon haar professionele carrière op twaalfjarige leeftijd met een succesvolle uitvoering van Mendelssohns concerto met het Moskou Junior Symfonie Orkest. Zij studeerde cum laude af aan het Gnessins Instituut te Moskou en voltooide haar Master degree aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Naum Grubert.

Anastasia won de eerste prijzen bij de internationale Yamaha Music en Youri Egorov competities.

Zij is veel gevraagd op belangrijke podia in Nederland en treedt regelmatig op in heel Europe, Turkije, China en Rusland. Anastasia Safonova was te gast op verschillende internationale festivals en trad op met de vooraanstaande musici als Boris Belkin, Michael Kugel, Henri Demarquette en Lisa Ferschtman.

Als soliste verscheen zij met o.a. het Neue Westfalen Symphonie Orkest, Johan Willem Friso Kapel, het Sigen Symphonie Orkest.

Anastasia maakte opnamen voor Brava tv Concertzender en Radio 4 (NL) en heeft verschillende kamermuziek-cd ’s uitgebracht. Naast de concerten met klassieke programmering is ze ook vaak te horen in gecombineerde programma’s van woord, muziek, schilderkunst en dans zoals Geller-Goya, Marc Chagall, The Unfamliar projecten en ‘Mr. Finney’, evenement van Prinses Laurentien van Oranje, waarvoor ze een persoonlijke dank van het Koninklijk Huis heeft gekregen.

Sinds 2000 doceert ze aan het Conservatorium Maastricht.

In dit YouTube-filmpje speelt ze de Erlkönig van Schubert: https://www.youtube.com/watch?v=ohlnOZe_LL8.


Andrej van Brakel (2005) begon op vierjarige leeftijd met cello spelen en het volgen van lessen bij de docente Lenian Benjamins. Van 2016 tot 2019 studeerde hij aan de Young Talent Academy Hellendaal/Codarts bij Joachim Eijlander. Sinds september 2019 vervolgt Andrej zijn studie bij cellist Godfried Hoogeveen.

In 2017/18 heeft Andrej prijzen behaald bij het Prinses Christina- en Amstelveen-muziekconcours. In 2019 was hij finalist van het Koninklijk Concertgebouw concours. In 2020 werd Andrej tweede prijswinnaar bij the International Vienna Music Competition in de categorie strijkers tot 19 jaar.

Andrej heeft solo-optredens verzorgd bij het Amstelveld festival (Amsterdam), Muziek op het water (Schiedam), Winteravonden aan de Amstel (Amsterdam), het Internationaal festival van Vladimir Spivakov in Moskou. Daarnaast speelde hij in concertseries in België en Luxemburg. Als solist trad hij ook op met YTO-symfonie orkest o.l.v Mikhail Zemtsov (NL) en het kamerorkest van Igor Lerman (Moskou).

In 2020 is Andrej uitgenodigd om tijdens het Grachtenfestival het concerto van Saint-Saëns met het YTO-orkest uit te voeren en een optreden in Moskou te verzorgen samen met pianist Boris Berezovsky.

Hij bespeelt een cello van Daniël Roye die hem aangeboden is door het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds.

Wil je hen al samen aan het werk horen? Ga dan naar https://www.youtube.com/watch?v=aiSj82obVtM.


Programma:

L. van Beethoven (1770-1827)           7 variaties op ‘Bei Männern weiche Lieben fühlen’
    cello en piano

Aleksandr Scriabin (1872-1915)         Fantasie in b minor op.28
    piano solo

S. Rachmaninov (1873-1943)             Vocalise op.34 No.14
    cello en piano

Aleksandr Scriabin (1872-1915)          Sonate No.4 in Fis majeur op.30
    piano solo
                                                             4 stukken op.51
                                                                1. Fragilité
                                                                2. Prelude
                                                                3. Poème ailé
                                                                4. Danse languide

A. Piazzola (1921-1992)                      Le grand tango
    cello en piano

Graag een seintje (telefonisch of mail) als je het concert wilt bijwonen. Dan weten we ongeveer hoeveel stoelen we moeten klaarzetten.

We vragen een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten. Een bedrag van 10 tot 15 euro lijkt ons redelijk.