Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Angélique Heemsbergen (piano) en Nicole van Jaarsveld (klarinet)

Zondag 2 mei 2021, 15:00 uur


De jonge en dynamische Utrechtse pianiste Angélique Heemsbergen studeerde succesvol af in de Master of Music in Performance. Ze was als soliste te horen met Gershwins Rhapsody in Blue. Als kamermusicus speelt ze in diverse ensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, tijdens het programma Viertakt Podium en vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Angélique is een veelgevraagd repetitor en solist en was verbonden aan (opera)producties van o.a. Chiel Meijering en het NJO Summer Academy. In 2009 behaalde ze haar Master of Music in Performance aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti met kamermuziek als specialisatie. Ze volgde masterclasses bij o.a. Pascal Devoyon, Kyoko Hashimoto, David Owen Norris en Richard Egarr.

Klarinettiste Nicole van Jaarsveld won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Met het Vivezza Trio en Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld was ze meerdere keren live te horen op radio 4. Nicole soleerde in o.a. ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Ook remplaceerde ze bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Haar studies volgde ze aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno. Als klarinetdocent is Nicole van Jaarsveld verbonden aan Zinder Educatie.

Angélique en Nicole vormen al ruim tien jaar een duo. Hun 10-jarig jubileum bekroonden zij met het uitbrengen van een cd met werken van Johannes Brahms, Francis Poulenc en Gerald Finzi. In deze muziek én in de samenwerking tussen Angélique en Nicole staan muzikaal samenspel en een gelijkwaardige rol voor piano en klarinet centraal.

In de afgelopen jaren waren Angélique en Nicole te horen in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, De Oosterpoort Groningen en TivoliVredenburg, alsook live tijdens het Programma Viertakt Podium en Opium op Radio 4. Het duo is ook werkzaam voor Stichting Muziek in Huis, de grootste kamermuziekorganisatie van Nederland, die kamermuziekconcerten in zorgcentra verzorgt op het niveau van reguliere concertzalen.

Het doel van Angélique Heemsbergen en Nicole van Jaarsveld is het op een jonge en sprankelende manier uitvoeren van traditionele werken. Het ‘open karakter’ van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd.

Meer info op

    https://www.facebook.com/DuoHeemsbergenVanJaarsveld
    https://heemsbergen.com/ensembles/duo-heemsbergen-van-jaarsveld/
    https://www.youtube.com/watch?v=IePaL9loScw


Programma:

Gerald Finzi (1901 - 1956)— 5 Bagatelles Opus 23
    I Prelude

    II Romance

    III Carol
    IV Forlana
    V Fughetta
 
Wolfgang A. Mozart (1756 – 1791) — Uit: klarinetconcert KV 622
    II Adagio
 
Robert Schumann (1810 – 1856)— Romanzen op. 94
    I Nicht schnell
    II Einfach und innig
    III Nicht schnell
 
George Gershwin (1898 – 1937) — Rhapsody in Blue

Graag een seintje (telefonisch of mail) als je het concert wilt bijwonen. Dan weten we ongeveer hoeveel stoelen we moeten klaarzetten.

We vragen een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten. Een bedrag van 10 tot 15 euro lijkt ons redelijk.