Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Michelle Powell (piano) en Niek Starmans (saxofoon)
Dance!

Uitgesteld wegen coronacris – geen nieuwe datum bekend


De Canadese pianiste Michelle Powell is bekend vanwege haar dynamische en opwindende optredens. Ze verbindt zich met haar publiek op een persoonlijke en ontroerende manier. Ze ontving talrijke prijzen en is gelauwerd als winnares van Prix d’Europe, de Helene Roberge Competition (ARAM), de Canadian Music Competition, de Kiwanis Competition, de Shean Competition en de University of Alberta Concerto Competition.

Ze trad op door heel Canada en eveneens in Nederland, Zwitserland, Duitsland, Kroatië, Spanje, Italië en Frankrijk. Ze speelt regelmatig als kamermuzikant en in die hoedanigheid is zij recentelijk lid geweest van het Windara Piano Kwartet in Parijs. Als veelgevraagd samenwerkend pianiste en jurylid, werd ze uitgenodigd om samen met violiste Deanna Anderson masterclasses te geven in Zwitserland. Daarnaast is ze samenwerkend pianiste in de zangstudio van de vermaarde Gemma Visser (Eijsden). Ze is de artistiek directrice van Opus 16 Concerten, in Limburg, Nederland.

Ze nam ook deel aan zomerprogramma’s in Italië, Banff, Spanje, Duitsland, en het Orford Arts Center, waar ze studeerde met befaamde professoren als Julian Martin (Julliard), Claudio Martinez Mehner (Bazel), Dominique Weber (Geneve), Klaus Hellwig (Berlijn), Ferenc Rados, Marian Hahn (Peabody) en André Laplante (Conservatorium van Montreal).

Michelle Powell ontving een Professional Studies Diploma en een mastertitel in Piano Performance van de Universiteit van Montreal, waar zij studeerde met dr. Jean Saulnier. Daarvoor studeerde ze aan de Universiteit van Alberta. Ze kreeg een LCCM (masterdiploma) van het Conservatorium van Canada en de Performers ARCT van de Royal Conservatory of Music in Toronto. Ze woont momenteel in Maastricht, Nederland.

    Meer info: https://michellepowellpianist.com.

    Michelle trad al eerder op in de Muziekschuur.Niek Starmans (1987) studeerde bij (voormalig) leden van het wereldberoemde Raschèr Saxophone Quartet. Hij volgde lessen bij onder andere Carina Raschèr, dochter van de beroemde saxofonist Sigurd Raschèr, studeerde klassiek saxofoon en kamermuziek aan het Conservatorium van Maastricht bij Adri van Velsen en aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Andreas van Zoelen. Hij behaalde zijn Master of Music in 2014.

Als orkestmusicus speelde Niek Starmans o.a. met het Philharmonisches Orchester Freiburg, het Rundfunk Blasorchester Leipzig en het Sinfonieorchester Münster. Hij was te horen op nationale radio en televisie in Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk en Duitsland en speelde in zalen zoals het Gewandhaus in Leipzig, De Munt in Brussel, het Konzerthaus in Berlijn en Het Concertgebouw in Amsterdam. Een van de hoogtepunten was het jaarlijkse Bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam, voor leden van het Koninklijk Huis en live uitgezonden op televisie.

Als solist trad hij op met verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Jeugd Fanfare orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Conservatory of Maastricht Festival Orchestra, waarmee hij werken speelde als het Glazounov Saxophone Concerto en het Concerto for Saxophone van Henry Brant.

Niek Starmans is altsaxofonist in het BRON saxofoonkwartet en speelt kamermuziek met de Canadese pianiste Michelle Powell. Daarnaast is hij werkzaam als docent in zijn privépraktijk en als vervanger bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hij is ook actief als coach voor verschillende ensembles in Nederland en Duitsland, zoals saxofoonkwartetten en saxofoonensembles of als workshopleider.

Starmans speelt op een Buescher saxofoon uit 1936, gemaakt in de Verenigde Staten.

Meer info: http://www.niekstarmans.com/.


Programma:

In dit programma hoor je dansen van onder andere Johann Sebastian Bach, Erwin Schulhoff, Walter Hartley en William Albright. Van een jazz tango die niet zou misstaan in een jaren ’30 jazzclub, een Sarabande uit de barok, een typische Zuid-Amerikaanse Merengue tot een moderne ‘Mad Dance’. Bewegen op muziek zit diep geworteld in ons oerinstinct. De allereerste vormen van muziek waren onlosmakelijk verbonden met dans, in de middeleeuwen werd muziek veel gebruikt om dans te begeleiden en tegenwoordig wordt er bij elk genre van muziek wel op een of andere manier gedanst. Laat je meevoeren door de (klassieke) wereld van de dans!

Graag een seintje (telefonisch of mail) als je het concert wilt bijwonen. Dan weten we ongeveer hoeveel stoelen we moeten klaarzetten.

We vragen een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten. Een bedrag van 10 tot 15 euro lijkt ons redelijk.